Rafael Elburg

Want ik ben verzekerd. Romeinen 8 : 38

Wat is zeker in het leven? Alles lijkt zo zeker. Elke dag wordt het licht. We hebben altijd electriciteit, gas, water en licht. We hebben altijd geld. We hebben een huis. We hebben een auto. We hebben familie. We hebben vrienden. We hebben een gemeente. We hebben ….

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, totdat…

Op het moment dat er op de bovenstaande terreinen blijkt dat we het niet meer hebben, dan gebeurt er met de meeste van ons iets. We voelen ons onzeker. We gaan eisen stellen. We worden boos. We worden verdrietig. We worden onredelijk.

Uiteindelijk blijven we dan alleen over en leren we ontdekken dat er maar één ding is dat echt zeker is. Niets en niemand zal scheiding kunnen brengen tussen God en ons. Vanwege ons? Nee vanwege God. Hij laat ons niet in de steek. Dat begon al in het paradijs toen de mens zich niet hield aan de afspraken en God de mens riep met de vraag: “Waar ben je?”.

Ook in periodes waar alles niet zo zeker lijkt mogen we vasthouden aan deze zekerheid.

Jan Jaap

Categories: Bulletin