Rafael Elburg

Als ik in Zijn handen niet het litteken van de spijkers zie, en mijn vinger niet steek in het litteken van de spijkers, en mijn hand niet steek in Zijn zij, zal ik beslist niet geloven. Johannes 20:25

 

Dit is het eerste wat Thomas zegt als zijn vrienden zeggen: “We hebben de Heere gezien.” Thomas wil bewijs en dat krijgt hij. Niet veel later staat Jezus in hun midden en nodigt hij Thomas uit om te kijken en te voelen.

 

Stigmata betekent onder andere “litteken”, en daar hebben we er vaak zelf ook wel wat van. En als we over onze valpartij, ongeluk of operatie praten en we kunnen de littekens laten zien, dan zet dat aardig wat kracht bij in ons verhaal. Woooh, ja, dan moet het wel echt zijn.

 

Wij zijn nu in de tijd tussen Pasen en Pinksteren, de tijd van de opstanding en het uitstorten van de Heilige Geest. Net als Thomas. En wij kennen de verhalen uit de Bijbel, dat was voor Thomas niet zo. Maar het zou weleens kunnen zijn dat je op dit moment ook op zoek bent naar de bevestiging van de Heer. Je mag, net als Thomas, zeggen dat je de Heer wilt ontmoeten. Dat je zijn Stigmata wilt zien. Je mag net als Thomas verlangen om Jezus te ontmoeten. Dan zal Jezus je tegemoetkomen, en net als bij Thomas zeggen:

 

Vrede zij u!

Simon

Categories: Bulletin