Rafael Elburg

Prediker 3:1 Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel.

We maken het allemaal mee; Wachten… . Wachten op de trein of bus, wachten in de rij bij de kassa, in de file, voor het stoplicht, telefonisch in de wacht. De schatting is dat een mens gemiddeld ruim een half uur per dag wacht, op een heel jaar kom je dan toch tot 182 uur. Iemand die tachtig jaar is geworden, heeft in zijn leven dan 14560 uur gewacht. En dat zijn toch 607 dagen!

Vaak heb ik het gevoel dat ik bij God ook in de wachtrij sta. Maar voor God is alles mogelijk (Marcus 9:23) dan kan Hij er toch voor zorgen dat ik niet hoef te wachten? Hij, die Schepper is van hemel en aard, voor wie 1 dag is als duizend.

Als ik het gevoel heb dat Hij mij laat wachten, dan heb ik meestal een les te leren!

Soms zie ik die meteen, soms duurt dat even. Maar mijn houvast is dat Hij bij mij is, het beste met mij voorheeft en dat alles een tijd heeft. Alles heeft zijn tijd in Hem.

Heer, wilt U mij duidelijkheid geven als ik het gevoel heb dat ik moet wachten en wilt U mij het geduld geven om op Uw uur te wachten.

 

Simon

Categories: Bulletin