Rafael Elburg

Neem mijn juk op je en leer van mij,

want ik ben zachtmoedig en nederig van hart.

Dan zullen jullie werkelijk rust vinden,

want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

Matteüs 11:29-30

 

Neem mij juk op je.

Leer van mij.

 

In een tijd waarin we alles lekker ‘zelluf’ willen bepalen zijn dit geen leuke zinnen. Hoezo het juk van een ander oppakken? Hoezo van iemand leren? Ik heb genoeg aan mijn eigen last. En ik weet zelf hoe (en van wie) ik het beste leer. Ik ken mezelf heus wel. Er is niemand die zo goed voor mij kan zorgen als ikzelf.

Dacht ik…

 

Maar als je echte rust wilt … Als je werkelijk rust wilt vinden …Als je echt wilt weten hoe het voelt dat alles OK is… Als je wilt voelen dat je geliefd en gewaardeerd bent… tsja, dan kun je maar beter luisteren naar degene die je gemaakt en gewild heeft. Hij geeft deze aanmoediging niet omdat Hij onze hulp nodig heeft, maar omdat Hij weet wat het beste voor ons is. Er is er één die het best voor jou zorgt en ik kan je verklappen: dat ben je zelf niet.

 

De Here God wil graag dat jij tot rust komt. Niet ooit eens als je in de hemel komt, niet later als je groot bent, niet alleen in de vakantie. Nee, God de Vader wil ons helpen om vandaag tot rust te komen. En morgen zegt Hij weer tegen je dat je “vandaag” tot rust mag komen. Hij biedt Zijn vrede elke dag aan.

 

Michiel

Categories: Bulletin